Chec fin cu vişină

4 ouă
200 g zahăr
150 g făină
200 g unt
1 linguriţă praf de copt
1 pacheţel de zahăr vanilat 
2 pahare vişină proaspătă

Modul de preparare:

Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahăr. După care, se adaugă ouăle şi se mixează până la o consistenţă omogenizată. Mixăm continuu adăugând treptat făina amestecată cu praful de copt şi zahărul vanilat.

Aluatul trebuie să devină uniform, asemănător unei creme dense, care ulterior se toarnă în tava pentru checuri (24 cm) unsă cu unt. Cu grijă se aranjează deasupra aluatului vişinele. Se coace timp de 35-40  de minute în cuptorul încins până la 180 grade. Checul se lasă să se răcească şi apoi se scoate din tavă.

Sfat util: Dacă folosiţi vişină congelată este necesar să lăsaţi să se dezgheţe şi să scurgeţi zeama.

Inapoi la lista de rețete »