Bruschete cu roşii şi mozzarella

5-6 felii de baghetă
2 roşii
1 căţel de usturoi
2 fire de busuioc proaspăt
3 linguri cu ulei de măsline
25 g mozzarella
Sare, piper negru

 

Mod de preparare:

Bagheta se feliază un pic pe diagonală, după care feliile stropite cu ulei de măsline se pun în cuptor pe gratar. Se lasă 2-3 minute până se rumenesc.

Crutoanele ce s-au primit, se freacă cu usturoi. Roşiile spălate şi uscate cu un prosop de bucătărie, se curăţă de seminţe şi se taie cuburi mărunte.

Un sfat util: De pe roşii se îndepărtează coaja. Pentru ca acest procedeu să meargă mai uşor, în partea de sus a roșiilor, se face o crestătură, după care acestea se opăresc în apă clocotă timp de 1 minut, apoi se pun imediat în apă rece. În aşa mod, roşiile se decojesc extrem de simplu.

Mozzarella la fel se taie cuburi, și se amestecă cu roşiile, unde ulterior, se adaugă sare după gust şi o lingură de ulei de măsline. Se serveşte îndată pe pâine aurie şi crocantă, ornată cu frunzuliţe de busuioc.

Inapoi la lista de rețete »