75 g –rădăcină de ţelină
300 g – spanac
300 g – broccoli
1 ceapă
2 cartofi
Lapte de 3,5% - 100 g
Sare, unt
Mod de preparare:
În untul topit, ceapa şi rădăcina de ţelină mărunțite, se călesc la foc potrivit până prind culoarea gălbuie a paiului. După care, acestea se mută într-o cratiță în care se adaugă 0,5 l de apă. Cartofii se curăță și se taie cuburi mari, după care se adaugă în cratiță și se fierb aproximativ 10 minute. Ulterior, se taie spanacul și broccoli și la fel se adaugă în cratiță, și se fierb 5-7 minute. Zeama se strecoară, iar legumele se trec prin blender până se uniformizează şi se incorporează din nou. Se adaugă laptele şi se lasă la foc încet încă 10 minute. Se adaugă sare şi piper la dorinţă.
Se serveşte cu crutoane.
Atenţie: Se pot folosi atât legume proaspete, cât şi congelate.