500 g ficat de pui
250 g roşii cherry proaspete
100 g salată rucola
100 g salată „iceberg”
1 lingură de miere naturală
3 linguri de cremă balsamică
Sare, piper, ulei vegetal pentru prăjit
8 ouă de prepeliță
40 g – brânză parmezan
Mod de preparare:
Ficatul de pui se spala bine și se usucă cu un prosop de hârtie. I se îndepărtează pieliţa şi vinişoarele şi se taie bucăţi mari. Se prăjește în ulei de floarea soarelui până se rumenește. După care, se adaugă mierea și crema balsamică și se fierbe timp de 7-10 minute la foc mic.
Rucola şi salata ”iceberg” se spală şi se usucă cu un prosop de hârtie. Frunza de salata „iceberg” e de dorit să fie ruptă cu mâinile pentru a i se păstra suculenţa, şi ulterior, se amestecată cu rucola. Ouăle de prepeliță se fierb, după care, împreună cu roșiile Cherry se taie în jumătate. Se amestecă cu grijă salata, ficatul şi roşiile Cherry, după care, se aşează pe platou,iar deasupra se aranjează ouăle.
Acest fel de mâncare caldă în final se presoară cu felii subţiri de parmezan.