600 g fileu de vită
Ulei vegetal
Sare, piper negru
Pentru sos:
300 g gălbiori (bureţi galbeni) şi şampinioni
1 ceapă de mărime mijlocie
0,400 g frişcă de 30% grăsime
ulei vegetal
Mod de preparare:
Carnea se spală bine, și se usucă, după care, se taie în bucăți cu o grosime de 3-4 cm (carnea nu se bate). Se condimentează cu sare şi piper după gust. În tigaie se încinge uleiul vegetal. Carnea se prăgeşte la foc mediu timp de 3-4 minute până capătă o crustă rumenă, apoi se întoarce şi se mai ţine la foc 2-3 minute. Apoi, carnea se trece în cuptorul încins până la 180 grade şi se coace încă 5-6 minute.
Modul de preparare a sosului din ciuperci:
Ciupercile se sortează, se spală, și se usucă, apoi, trebuie tăiate, dar nu prea măşcat. Ceapa se curăță şi se taie mărunt, după care, în tigaia cu ulei încins se căleşte timp de 2 minute. Ulterior, se adaugă ciupercile şi totul se prăjeşte amestecând încă 4-5 minute. Se toarnă deasupra frişca şi la foc mic se găteşte amestecând continuu aproximativ 3-4 minute, până sosul se omogenizează. Sosul urmează a fi condimentat cu sare şi piper după gust.
Carnea gata se aşează pe platou şi se toarnă deasupra sosul cremos din ciuperci.
Sfat util: Se serveşte cu o garnitură din conopidă sau broccoli.